Rotarystock

Wankel motor viering

Logo RX-7 Club NL

Over ons

Welkom op de site van Rotarystock 2015. Een evenement voor liefhebbers van draaizuigertechniek. Ook wel bekend als Wankel- of Rotatiemotor.

Dit evenement gaat plaatsvinden op zaterdag 11 juli 2015. Plaats van handeling is het Midlandcircuit te Lelystad.

Rotarystock 2015 is alweer de 3e editie van dit evenement georganiseerd door de Mazda RX-7 Club Nederland. In 2011 voor het eerst georganiseerd ter ere van het 15-jarig bestaan van deze club en met ruim 140 voertuigen een enorm succes. Met deelnemers en belangstellenden uit o.a. het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland zelf, België, Noorwegen en Curaçao kun je met recht spreken van een Europees treffen. Dat is ook de ambitie van de organisatie. Daarnaast was er ook een zeer gevarieerd aanbod van voertuigen. Naast uiteraard Mazda RX-7 en RX-8 ook Nsu Spider, Ro 80, Citroën M 35 en Birotor. Daarnaast ook oudere Mazda's als R100, RX-2, RX-4, RX-5 en Eunos Cosmo. Motorfietsen als Hercules, Norton en Suzuki. Ook zelfbouw producten als een Matra en een Suzuki terreinwagen, beiden voorzien van een Mazda Rotatiemotor. Ook een Graupner miniatuur wankelmotor en zelfs een Sachs maaimachinemotor was te bewonderen. Er was een baanprogramma waar iedereen aan kon deelnemen en er waren demonstraties met Karts en RX-7's van Jeroentje Tuning en Mazda Hoebeke. Deze karts waren de gehele dag te bewonderen en er werd door een enthousiast team antwoord gegeven op alle vragen over het racen met Wankelkarts. Naast een baanprogramma was er ook een Concours d'Elegance onder deskundige leiding van Jur Raatjes, Directeur Public Relations bij Mazda Motor Nederland. Al met al een volwaardig programma waar iedereen van genoten heeft. Een en ander werd door een professioneel speaker aan elkaar gepraat en ook de service van het personeel van het Midlandcircuit was groots.

In 2013 werd dit succes geëvenaard met in totaal zo'n 145 voertuigen. Dit keer met een professioneel opgezet baanprogramma georganiseerd door WIMEDO. Wederom een aansprekende naam als hoofd jurylid. Niemand minder dan Walther Frey beoordeelden auto's in verschillende categorieën.

Ook voor de komende editie maken we gebruik van de diensten en de expertise van team WIMEDO. Er kan weer naar hartenlust gereden worden op het Midlandcircuit en genoten worden van alles wat met Wankelmotortechniek te maken heeft.

Na wat aanloopproblemen is deze site nu gelukkig dan toch in de lucht. U vindt hier in ieder geval flyers. Op de site zal met regelmaat een nieuwsbrief worden gepubliceerd zodat u op de hoogte bent van de ontwikkelingen rondom dit evenement. Bij deze start de aanmelding en deze aanmeldingen zullen ook weer worden gepubliceerd zodat u weet wat er allemaal te bewonderen is. Daarnaast werken we nog aan het dienen van een goed doel, de mogelijkheid onderdelen te kopen/verkopen, al of niet met gebruikmaking van standruimte met evt. kraampjes. Ook zullen mogelijkheden voor verblijf in de regio worden gepubliceerd.

Wij hopen jullie allemaal te mogen begroeten op deze website en/of Rotarystock 2015!

Met vriendelijke groet,

Jaap de With
Mazda RX-7 Club
Bestuurslid Evenementen

© 2011,2013 :: Deelnemers: 122 :: Site script gemaakt door CD-PC :: Parse tijd: 124.7ms